Huset


Sture ligger i en tvåplansvilla i Örby som är ombyggd för barnverksamhet. Fastigheten ägs av Stockholms Stad. Fastigheten ligger på en lugn lokalgata nära Gamla Huddingevägen och Örby skola.

Gården

Förskolan har en gård med staket runt om. På baksidan finns en öppen gräsyta med träd och en uteplats. På framsidan finns bland annat klätterställning och stor sandlåda. Bandyklubbor, bandymål, bollar, trehjulingar, hinkar, spadar, bilar, spel med mera är lätt att plocka fram ur förrådet.

För tillfället håller vi på med ett projekt för att göra gården mer inbjudande och spännande. Bland annat växer det upp en planterad pilkoja och en plats för vattenlek.

Inomhus

Inomhus finns det flera rum att vara i. På bottenvåningen finns bland annat ”hoppis” där vi har samlingar, sjunger, dansar samt har gymnastik och lek. Här har vi även vilostund efter lunch. På bottenvåningen finns även hallen där barnen har sina kläder, kontor, personalrum och målarrum.

På övervåningen finns kök med matrum där barn och personal äter hemlagad frukost och lunch. Här finns även stora rummet där vi leker, ritar, spelar spel, lägger pussel med mera.

I byggrummet har vi tågbana, bilar, riddarborg med mera. Här har vi också vår utklädningsgarderob som används flitigt av barnen.

Vår ambition är att hålla både ute och innemiljö så inbjudande som möjligt för att stimulera till kreativa lekar.