Ställa sig i kö


Börja hos oss

Sedan sommaren 2013 finns vi med i Stockholms kommuns förskolekö. Här hittar du oss på Stockholms Stads sida och för att ansöka om plats på Föräldrakooperativet Sture. Du är även välkommen att kontakta oss om du vill anmäla ditt intresse.

Så ansöker du

  • Föräldrakooperativet Sture är med i Stockholms ansökningssystem och e-tjänsten ”Förskola och pedagogisk omsorg”, där du kan ställa ditt barn i kö till vår förskola.

  • Vi följer Stockholms stads köregler för intagning och plats i förskola vilket innebär följande ordning:

    • 1. Barn med syskon i samma hushåll som redan är placerade på förskolan.

    • 2. Barn med längst kötid till förskolan. Om flera barn har samma kötid ligger barnets födelsedatum till grund för placering, dvs. äldre barn går före yngre.

  • Vi har en huvudintagning som sker augusti då de platser som blir lediga när barnen som går till förskoleklass i skolan ska ersättas. Utöver det tar vi in barn om någon plats blir ledig, då följer vi de köregler som gäller.

  • Vi följer Stockholms stads regler om maxtaxa.

Kom gärna och besök oss!  Ring så bokar vi en tid. Tel rektor: 070-749 85 25

Ansvar föräldrakooperativ

Som medlemmar i vårt föräldrakooperativ är alla föräldrar engagerade i barnens utveckling och trivsel genom arbetsgrupper och som medlemmar i styrelsen. Vi driver verksamheten tillsammans och den tid vi lägger ner ger resultat och en värdefull samhörighet. Föräldrarnas arbete kan utföras på fritiden och vi arbetar inte i verksamheten under dagtid. Varje familj ansvarar för städning av förskolan två veckor per termin, ett arbete som även kan beställas av en städfirma.